'Ağır yemeklerdan uzak durun'

Ramazan ayının başlamasıyla birlikte vatandaşların en çok merak ettiği konuların başında iftar ve sahurda yiyeceklerde nelere dikkat edilmesi geliyor.

'Ağır yemeklerdan uzak durun'

Ramazan ayının başlamasıyla birlikte vatandaşların en çok merak ettiği konuların başında iftar ve sahurda yiyeceklerde nelere dikkat edilmesi geliyor.

05 Haziran 2016 Pazar 22:25
'Ağır yemeklerdan uzak durun'
Ramazan ayının başlamasıyla birlikte vatandaşların en çok merak ettiği konuların başında iftar ve sahurda yiyeceklerde nelere dikkat edilmesi geliyor. Alanya Yaşam, Sağlıklı Yaşam ve Beslenme Danışmanlığı sahibi Diyetisyen Yavuz Çetin bu konuda vatandaşlara bazı uyarılarda bulundu. Çetin, "Ramazan'ın özellikle yaz aylarına denk gelmesiyle sıvı tüketimi biraz daha önem kazanıyor. Sıvı ihtiyacımızın birçoğunu su ile karşılayamayabiliyoruz. Razaman'da iftar ile sahur arasındaki süre kısa olduğundan dolayı 2,5 litre su içmek zor olabiliyor. Bundan dolayı özellikle sahurda sulu meyvelerden 1 porsiyon tercih etmeliyiz. Ramazan'da gün içerisinde çok fazla sıvı kaybediyoruz terleme ile birlikte bunun yanı sıra minarel kaybımızda çok fazla oluyor ve bunları telafi etmek için hemde sıvı ihtiyacımızı karşılamak için iftardan 1 saat sonra 1 tane maden suyu içilmesini öneriyorum" dedi.

‘SÜTLÜ TATLILARI TERCİH EDİN’
Çetin, "Sahuru sabah kahvaltısı gibi düşünüp ona uygun şeyler yemek gerekir. İftarda ise, mideye uzun süren açlıktan sonra yüklenmek doğru değildir. İlk olarak 1 kase çorba, yanında birkaç zeytin, hurma, 1 dilim ekmekle açıp en az 15-20 dakikalık bir ara verin. Daha sonrasında ana yemeğinizi, salatanızı, yoğurt, ekmek veya pilav, makarnanızı alabilirsiniz. Tatlı olarak ağır hamur tatlılarını değil, sütlü tatlıları tercih ediniz.” şeklinde konuştu. - Mert CANTÜRK
Son Güncelleme: 05.06.2016 22:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81