'ABD Gülen'i iade etmeli'

15 Temmuz darbe girişimi gecesi Samsun'da bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, FETÖ'nün darbe girişimi sonrası yaşanan süreci değerlendirdi.

'ABD Gülen'i iade etmeli'

15 Temmuz darbe girişimi gecesi Samsun'da bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, FETÖ'nün darbe girişimi sonrası yaşanan süreci değerlendirdi.

23 Temmuz 2016 Cumartesi 10:21
'ABD Gülen'i iade etmeli'
15 Temmuz darbe girişimi gecesi Samsun'da bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, FETÖ'nün darbe girişimi sonrası yaşanan süreci değerlendirdi. Çavuşoğlu, "Türkiye'nin müttefiki olan ABD ile yakın işbirliği içinde olmamız gerek. Biz her şeye varız. Ama bize iade edilmesi gerekiyor. Yani herhangi bir ülkeye de kaçmasına müsaade edilmemesi gerekiyor" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, TRT Haber'e verdiği mülakatta, FETÖ'nün darbe girişimi sonrası yaşanan süreci değerlendirdi. 15 Temmuz darbe girişimi gecesi Samsun'da olduğunu anımsatan Bakan Çavuşoğlu, önce İstanbul'un çeşitli bölgelerinden değişik bilgiler gelmeye başladığını, daha sonra bunun darbe girişimi olduğunu öğrenince sosyal medya üzerinden açıklamalar yaptığını anımsattı. Aynı zamanda uluslararası camiayla temasta olduğunu belirten Bakan Çavuşoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile sabaha kadar Samsun'da halkla meydanda olduğunu söyledi.

'MİLLET İRADESİ GALİP GELDİ'
Terör örgütü lideri Gülen'in ABD'den iadesiyle ilgili Çavuşoğlu şunları aktardı: "FETÖ terör örgütü elebaşını biz ABD'den çok önce istedik. Yani, 17-25 Aralık darbe girişiminden sonra istedik. 17-25 Aralık darbe girişiminde polis ve yargı içindeki terör örgütüne mensup kişiler gerçekleştirdi. Polis teşkilatımızı bunlardan epeyce temizledik. Darbe girişiminde de gördük ki eğer biz polisten bu hainleri temizlemeseydik sonuç farklı olabilirdi. Milletimiz her şartta bunun karşısında dururdu ama daha fazla şehit verirdik."

'İADE ANLAŞMASINA UYSUNLAR'
Bakan Çavuşoğlu, ABD ile Türkiye arasındaki anlaşmalara atıfta bulunarak, "Bizim iade ve sınır dışı konusunda işbirliğimiz var. ABD'nin de başka ülkelerden gelen başka terör örgütlerinden gelenlerle ilgili bu tarz talepleri olmuştur. Bu taleplerde bulunurken hiçbir zaman alın size mahkeme kararları, deliller dememişlerdir. Usame Bin Ladin'i isterken herhangi bir belge ortaya koymamıştır. Delil zaten var, eylemin kendisi. Türkiye'nin müttefiki olan ABD ile yakın işbirliği içinde olmamız gerek. Biz her şeye varız. Ama bize iade edilmesi gerekiyor. Yani herhangi bir ülkeye de kaçmasına müsaade edilmemesi gerekiyor" dedi.

- Haber Merkezi
Son Güncelleme: 23.07.2016 10:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81