'2017'de hedefimiz 5 milyon Rus turist'

Rusya'dan tekrar Türkiye'ye uçmaya başlayan charter uçaklarının ilk seferinin üzerinden iki hafta geçti.

'2017'de hedefimiz 5 milyon Rus turist'

Rusya'dan tekrar Türkiye'ye uçmaya başlayan charter uçaklarının ilk seferinin üzerinden iki hafta geçti.

22 Eylül 2016 Perşembe 01:29
'2017'de hedefimiz  5 milyon Rus turist'
Rusya'dan tekrar Türkiye'ye uçmaya başlayan charter uçaklarının ilk seferinin üzerinden iki hafta geçti. Bu sürede doluluk oranları yüzde 100'e ulaştı. Charter uçuş yasağının kaldırılması ilk kez gündeme geldiğinde Türk turizmciler, bu yıl 700 bin ile 1 milyon arasında gelmesini bekliyordu. Ancak charter uçuşlarının geç başlaması ile hedefler şaştı. Kasım ayına kadar gelmesi beklenen Ruslar ile bu yıl toplamda 500 bin Rus turistle kapanacak.
‘ESKİ GÜNLERE DÖNECEĞİZ’
Charterların bu ay bitmeden başlamasının çok olumlu olacağını Dünya Gazetesine belirten Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, 2 haftada yakalanan bu charter doluluklarının kasım ayına kadar süreceğini söyledi. Kasım ayına kadar gelen Rus turist sayısının 350 bini bulacağını kaydeden Ulusoy, "Önümüzdeki yıl için umutluyuz. Eski günlere geri döneceğiz. 2017 yılında 4.5 - 5 milyon Rus turisti ağırlamayı hedefliyoruz" dedi.
Mevsim sonuna denk geldiği için bu yıl için çok değişiklik olmayacağını söyleyen Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Timur Bayındır, önümüzdeki yıl ise 2015 rakamlarına ulaşırsa çok iyi olacağını ancak bu durumda ne olur bilemediklerini belirti. Rus turistlerin sadece Antalya bölgesini memnun ettiğini kaydeden Bayındır, İstanbul'da durumun daha iyi olmadığını ifade etti.
Son Güncelleme: 22.09.2016 01:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81